Hyven nieuwe Hyves

Hyven

Altijd up-to-date
Onafhankelijk Advies
100% Veilig Daten

Over Hyven

Laatste update : door Expert

Hyven is begin 2017 opgericht en pas online sinds 1 mei ongeveer. Zei hebben als doel om de gebruikers de ultieme Hyves ervaring weer terug te geven. De eerste dag melden er al tienduizenden Nederlanders zich aan om een Hyven profiel aan te maken. Doordat de website in een korte tijd meer dan een miljoen bezoekers moest verwerken was het zo nu en dan overbelast geraakt. Duizenden krabbels en foto's werden er geplaatst en de profielen werden weer ge-pimpt. Gelukkig is er een externe partij die helpt en momenteel de server sponsort. We houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen over de nieuwe Hyves!

Hyven veilig en betrouwbaar?

Hyven.nl kreeg de eerste dag direct negatieve aandacht vanuit de media. De site zou volgens verschillende nieuwssites niet veilig zijn. Zo melde NOS.nl bijvoorbeeld: "Hyven.nl: dansende banaan is er weer, maar je gegevens zijn niet veilig". Verschillende ict'ers deden onderzoek naar de veiligheid van het nieuwe Hyves alternatief en kwamen in het begin op de volgende punten:

- Hyven.nl Maakt geen gebruik van een beveiligde SSL/HTTPS en HTST verbinding. (Ge-Update en verholpen op 4 Mei)
- Vatbaar voor XSS.
- De gehele site zit in één index.php bestand zonder goed framework met controllers zoals, Zend, Symfony, Laravel of WordPress.
- De htaccess was even zichtbaar wegens overstap van apache naar nginx, tijdens deze zichtbaarheid was te zien dat alles naar index.php wordt herschreven waaruit men de conclusie heeft getrokken dat alles in 1 bestand is geschreven. Dit is natuurlijk niet waar, net zoals met grote frameworks behandeld de index naar welke controller een aanvraag verstuurd moet worden.

Momenteel wordt er door een team hard gewerkt om alle mogelijke fouten en bugs te verhelpen en te beveiligen. Momenteel kun je redelijk veilig een profiel aanmaken op Hyven.nl, krabbelen en gewoon de Hyves beleving weer ervaren. Maar wees wel voorzichtig met adres gegevens, telefoonnummers enz.

UPDATE: De problemen die er eerder waren met de beveiliging omtrent data gegevens en wachtwoorden, is inmiddels verholpen. Hierdoor kun je nu dus met een gerust gevoel veilig een profiel aanmaken op Hyven.nl.

Hyven server overbelast

Deze website heeft al veel aandacht gekregen de afgelopen dagen en is nog maar net online. Op dit moment zijn er tienduizenden profielen actief en dit blijft hard groeien. Er worden massaal Krabbels geplaatst, foto's & Video's gedeeld en de profielen worden weer opgepimpt. Daarbij zijn er ook veel hackers en andere ICT'ers die verschillende wegen gebruiken om misbruik te maken van de foutjes die er nog zijn. Ook proberen zij bijvoorbeeld om hun profiel dermate gevuld met (bewegende)content te maken om vervolgens iedereen een vriendschrapverzoek te sturen. Dit soort dingen kunnen behoorlijke invloed op de snelheid of de bereikbaarheid van Hyven.nl hebben. Wanneer de website overbelast is kun je een wit scherm met de melding "504 Gateway Time-out" krijgen. De website is tijdelijk overbelast maar is even daarna wel gewoon weer bereikbaar.

Hyven details

Hyves profiel Ja
Hyves design Ja
Krabbels Ja
Bewegende icoons Ja
Wie wat waar Ja
Polls plaatsen Ja
Vriendschappen Ja
Chat venster Ja
Profiel Pimpen Ja
Profiel Pimpen Ja
Pagina(bedrijven) Ja
Hyve Groepen Ja
Zoek Tags Ja
Vertrouwde zoekfunctie Ja
Aantal bezoekers ^2.000.000
Aantal leden ^500.000
Inschrijven 100% Gratis

Hyven Profiel

Hyven profiel aanmakenHet profiel komt goed overheen met het oude Hyves en is daarom direct goed wendbaar. Daarnaast kun je ook de oude functies als Profiel Pimpen gebruiken. Maar ook kun je Gadgets, Pagina's en Groepen aanmaken en weergeven op je profiel.

Hyven App

Hyven appDe officiële Hyven app is nog niet te downloaden als App in de appstore, maar is daarentegen wel geheel mobiel vriendelijk. Bovendien heeft de mobiele website vrijwel alle functionaliteiten als een app. We houden je op de hoogte wanneer je deze app officieel kan downloaden in de App store

Klantenbeoordelingen Hyven

Plaats een beoordeling bij Hyven!

3 Reviews, Ervaringen en Klachten

Populariteit

4.0

Betrouwbaarheid

5.34.0

Gebruiksgemak

4.66.0

Functionaliteit

4.0

Klantenservice

5.34.0

Kosten

4.66.0

Expert
7.0
Hyven nieuwe Hyves

Deel jouw ervaring over Hyven

Win een BOL.com cadeaubon t.w.v. €100,-

3 Reviews op "Hyven"

avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Dick
Dick

20 september 2018 02:05
Geslacht
Man

Denk dat het kortstondig gaat zijn en het een slechte namaak versie van facebook gaat worden, mijn advies maak wat nieuws dat veilig, nieuwer en leuker is!Hyves was altijd een beetje tuttig, ze kunnen beter een leuke chat maken met nieuwe opties als cammen, emailen,foto`s delen enz iets nieuws is beter dan oude mislukte zooi terughalen.

Populariteit :
     
Betrouwbaarheid :
     
Gebruiksgemak :
     
Functionaliteit :
     
Klantenservice :
     
Kosten :
     
Kevin
Kevin

7 juli 2018 16:28
Geslacht
Stel

Hyven is gevaarlijk clone van Hyves.nl dat op eens hyvesgamers werd. denkt u dat hyven lang leven zal hebben? NEE Inmiddels via de rechtbank uit de lucht gehaald.
“TMG heeft de initiatiefnemers van Hyven, een kloon van het oude sociale netwerk Hyves, verzocht om het gebruik van het merk en varianten daarop te staken. Dat meldt Nu.nl. Tot dusverre heeft Hyven daar geen gehoor aan gegeven.” Ondertussen is de site al 14 dagen weg.

Hyven leerde niks uit het verleden van Hyves.
– Kut design.
– Gevaarlijk site , zo te hacken.
– Geen Pas/ID controle op echte profielen. 89% fakers. gestolen foto’s ect.
– Slechte support.
– Geen toestemming van TMG
Gelukkig is deze bagger site uit de lucht, god dank.

Populariteit :
     
Betrouwbaarheid :
     
Gebruiksgemak :
     
Functionaliteit :
     
Klantenservice :
     
Kosten :
     
Damay
Damay

5 mei 2018 00:04
Geslacht
Vrouw

He hoi mensen! als allereerst thanks voor het mooie werk om de ultieme hyves ervaring terug te brengen. 🙂 Jullie zijn toppers! Heb inmiddels al 2 andere alternatieven geprobeerd, maar voor het eerst weer het Hyve gevoel van vroeger. Ga zo door! Een dikke 4 sterren van mij!

Populariteit :
     
Betrouwbaarheid :
     
Gebruiksgemak :
     
Functionaliteit :
     
Klantenservice :
     
Kosten :
     
wpDiscuz