Drie jaar celstraf voor beroving en afpersing via Bullchat

Laatst bijgewerkt op 02 Sep 2017
Drie jaar celstraf voor beroving en afpersing via Bullchat
32-jarige man aangehouden na afpersing via de gaychat site Bullchat.com. Zo wordt hij er van verdacht 5 homo's te hebben afgeperst, bedreigd en mishandeld.
3 jaar gevangenisstraf voor afpersing en beroving via bullchat
De rechtbank te Leeuwarden © Datingsites Ontmaskerd

7 juli 2017 | Nederland Leeuwarden

De rechtbank in Leeuwarden heeft op donderdag 7 juli 2017 vier verdachten veroordeeld die ervan werden verdacht van afpersing en beroving van homoseksuelen. Daarbij zijn deze vier criminelen celstraffen opgelegd variërend van één tot drie jaar. Daarnaast heeft de rechtbank hen ook een drugsverbod opgelegd.

 

De slachtoffers spraken af via Bullchat.com

Bij de politie melden zich in de periode van november 2016 tot en met januari 2017 meerdere mannen die zijn beroofd of afgeperst in en om Leeuwarden. Daarnaast werd er bij alle zeven aangiftes van diefstal en afpersing duidelijk dat het eerste contact via de homo-chatsite bullchat tot stand is gekomen. Maar ook werd de populaire gay app Grindr gebruikt door deze mannen. Op het adres waar er een afspraak was gemaakt verschenen ineens meerdere mannen. Vervolgens dwongen de mannen hun slachtoffers om geld te geven en werden er goederen weggenomen uit de woning van het slachtoffer.

 

De vier Bull chat afpersers jaren de cel in

De Officier van justitie had zes jaar geëist tegen de 28-jarige hoofdverdachte. Maar die kreeg in plaats daarvan een gevangenis straf opgelegd van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. Daarnaast kreeg zijn 26-jarige vriendin en celstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk. De 38-jarige verdachte die volgens het OM het meeste geweld heeft gebruikt is veroordeeld tot drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. De officier had vijf jaar geëist tegen deze man, maar de rechtbank was van oordeel dat de man minder toerekeningsvatbaar was als zijn mededaders. Dit komt doordat deze man een verstandelijke beperking heeft en persoonlijkheidsstoornis. Desondanks schatten deskundigen de kans op recidive hoog, en achten de kans groot dat de verdachte opnieuw de fout in zal gaan. En als laatste werd zijn 45-jarige medepleger een gevangenisstraf van twaalf maanden opgelegd, overeenkomend met de strafeis.

 

Kom anoniem in contact met Roze in Blauw

Ben jij ook slachtoffer van dit soort praktijken maar durf jij je niet te melden? Je kan anoniem in contact komen met een van de medewerkers van het Roze in Blauw-netwerk via 088-1691234.

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:
  • delen met whatsApp
  • delen met facebook messenger
  • delen met facebook
  • delen met twitter
  • delen met email
  • delen met een link

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "Drie jaar celstraf voor beroving en afpersing via Bullchat"

Inhoudsopgave

  • De slachtoffers spraken af via Bullchat.com
  • De vier Bull chat afpersers jaren de cel in
  • Kom anoniem in contact met Roze in Blauw

Top sites op 09 Jun 2024

snap-date
Bekijk site
logo snap-date
Parship
Bekijk site
logo Parship
Stedendating
Bekijk site
logo Stedendating
50PlusMatch
Bekijk site
logo 50PlusMatch
e-Matching
Bekijk site
logo e-Matching