Bullchat.nl verdient tonnen door cryptojacking

Laatst bijgewerkt op 24 Apr 2018
Bullchat.nl verdient tonnen door cryptojacking
Bullchat.nl doet aan "cryptojacking" ten nadelen van de computers, tablet's en smartphones van de chatters. Na schatting zal Nederlands grootste homo-chatsite daarmee ruim 200.000 per maand verdienen. De nadelen zijn vooral voor de ruim 2 miljoen chatters die maandelijks inloggen. Hoe kun je dit voorkomen? Lees verder
Bullchat.com doet aan cryptojacking. © Datingsites Ontmaskerd 2 april 2018 | Nederland 

De grootste homo chatsite van de Benelux Bullchat.nl, doet aan cryptojacking, ook wel coin minen genoemd. Dit doen ze via de computers, tablet's en smartphones van chatters. Datingsites Ontmaskerd doet al enige tijd onderzoek naar deze homo chatsite. Maandelijks trekt deze website meer dan 2 miljoen bezoekers en ruim 60.000 mensen loggen er per dag in op de chat. Volgens de berekeningen van "Coin-Hive" kunnen zij met 2 miljoen bezoekers, maandelijks al meer dan 200.000 euro verdienen. Bij deze berekening wordt er rekening gehouden met een een gemiddelde bezoekduur van 5 minuten. Terwijl de bezoekers op bullchat gemiddeld wel 19 minuten actief zijn.

Ben je recentelijk nog online geweest op bullchat.com? De kans is groot dat zij op de achtergrond van jou systeem virtuele valuta aan het 'delven' is. Dit komt er op neer dat de rekenkracht van je computer of smartphone gebruik wordt om virtuele valuta, zoals de Bitcoin, te genereren. In de meeste gevallen minen websites de cryptovaluta Monero.

LEES OOK :  Onze Bullchat Review

De nadelen van cryptojacking voor de bezoeker

Uiteraard zijn de nadelen vooral voor de bezoekers van Bull chat. Wanneer je device is besmet met cryptojack-malware wordt continu je processor overbelast. Dit kun je bijvoorbeeld merken doordat je computer extreem traag wordt en het koelingssysteem extra lawaai maakt. Daarnaast kunnen ook telefoons trager worden en kan de batterij sneller leeg raken.

Kun je cryptojacking blokkeren?

Ja! Over het algemeen is het al relatief eenvoudig om cryptojacking te blokkeren. Zo zijn er voor Chrome al verschillende extensies te downloaden waarmee je dit kunt blokkeren. Enkele populaire tools die hiervoor gebruikt worden zijn; No Coin, minerBlock en Adblock. Na het toepassen van deze hulpmiddelen om cryptojacking te voorkomen kun je via Taakbeheer controleren of de prestaties van je computer zijn verbeterd. Je kunt je Taakbeheer openen door de "Ctrl, Alt en Del" tegelijk in te drukken, vervolgens kun je naar het tabblad "Prestaties" gaan om te zien hoe zwaar de processor wordt belast.

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:
  • delen met whatsApp
  • delen met facebook messenger
  • delen met facebook
  • delen met twitter
  • delen met email
  • delen met een link

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "Bullchat.nl verdient tonnen door cryptojacking"

Inhoudsopgave

  • De nadelen van cryptojacking voor de bezoeker
  • Kun je cryptojacking blokkeren?

Top sites op 09 Jun 2024

snap-date
Bekijk site
logo snap-date
Parship
Bekijk site
logo Parship
Stedendating
Bekijk site
logo Stedendating
50PlusMatch
Bekijk site
logo 50PlusMatch
e-Matching
Bekijk site
logo e-Matching