Invallen bij datingsites met nep profielen door ACM

Laatst bijgewerkt op 03 Apr 2018
Invallen bij datingsites met nep profielen door ACM
De Autoriteit Consument & Markt. © Datingsites Ontmaskerd 23 maart 2018 | Nederland De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vorige week diverse invallen gedaan bij de bedrijven achter dating sites met nep profielen. Daarnaast geven ook zij het advies om alert te zijn bij datingsites waar je een hoge vergoeding per bericht moet betalen. ... Meer lezen

De Autoriteit Consument & Markt. © Datingsites Ontmaskerd 23 maart 2018 | Nederland

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vorige week diverse invallen gedaan bij de bedrijven achter dating sites met nep profielen. Daarnaast geven ook zij het advies om alert te zijn bij datingsites waar je een hoge vergoeding per bericht moet betalen.   De reden dat iemand gebruik maakt van een dating site is om iemand te ontmoeten. De datingsites die door de ACM zijn onderzocht betaal je in alle gevallen per bericht. Tijdens dit onderzoek kwam naar voren dat je vaak zonder het te weten praat met een nep profiel. De berichtjes die je ontvangt, worden veelal gestuurd door chat operators die per verstuurd bericht betaald krijgen. Conclusie is dat mensen op deze datingsites veel geld betalen zonder te krijgen wat ze verwachten: een fysieke ontmoeting.

 

LEES OOK :  Handige tips om een nep datingsites te kunnen herkennen

  Is er spraken van misleiding?

De invallen bij dating aanbieders met fake profielen die de ACM vorige week heeft gedaan, zijn onderdeel van een groot lopend onderzoek. Daarbij kijken zij bijvoorbeeld of er sprake is van misleiding van de consument. Ook kijkt de ACM of er mogelijk andere regels worden overtreden op deze sites. De slachtoffers zijn veelal kwetsbare consumenten, aldus de ACM. Dit is ook een van de belangrijke redenen dat zij onderzoek doen naar dit soort datingwebsites.

 

Onderzoek ACM nog niet afgerond Daarnaast laat de ACM nog weten dat zij lopende het onderzoek niet bekend zullen maken bij welke bedrijven de invallen hebben plaatsgevonden. Ook kan de ACM nog niet zeggen wanneer het onderzoek zal zijn afgerond.

 

Update 25 April! Datingsites Ontmaskerd deed verder onderzoek naar bedrijven die een inval hebben gehad door ACM. Hierdoor kwamen we er voortijdig achter dat enkele partijen hebben aangegeven te gaan stoppen met exploiteren van flirt en dating producten, te weten The Right Link B.V. Verder hebben wij ook gemerkt dat vrijwel alle (sex)datingsites met fictieve profielen sinds kort een extra 'pop-up melding' tonen omtrent het gebruik van fictieve profielen. Kortom, goed nieuws voor de datingwereld dus!

LEES OOK :  The Right Link Stopt 1 mei met exploiteren van dating producten
Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:
  • delen met whatsApp
  • delen met facebook messenger
  • delen met facebook
  • delen met twitter
  • delen met email
  • delen met een link

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "Invallen bij datingsites met nep profielen door ACM"

Inhoudsopgave

Top sites op 21 Apr 2024

snap-date
Bekijk site
logo snap-date
Parship
Bekijk site
logo Parship
Stedendating
Bekijk site
logo Stedendating
50PlusMatch
Bekijk site
logo 50PlusMatch
e-Matching
Bekijk site
logo e-Matching