Take It Down: Het Antwoord op Naaktfoto's op Internet voor Tieners

Laatst bijgewerkt op 28 Feb 2023
Take It Down: Het Antwoord op Naaktfoto's op Internet voor Tieners
Bescherm de privacy van tieners door naaktfoto's van hen op internet te verwijderen met Take It Down, een nieuw programma ontwikkeld door het Amerikaanse National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC). Anoniem beelden aandragen en verzekering van techgiganten om beelden niet langer online te laten circuleren.

Take It Down: Het Antwoord op Naaktfoto's op Internet voor Tieners

"Take It Down" biedt uitkomst voor tieners die slachtoffer zijn geworden van naaktfoto-uitwisseling op internet

Tieners die vervelend worden achtervolgd door naaktfoto's die van hen op internet circuleren, kunnen nu opgelucht adem halen. Het Amerikaanse National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) heeft een nieuw programma ontwikkeld dat deze beelden van bepaalde sociale media kan verwijderen. De tool, genaamd "Take It Down", wordt mede gefinancierd door Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook.

Met TakeItDown kunnen beelden anoniem worden aangedragen via het online platform. Alle foto's waarop minderjarigen staan, worden verwijderd. De tool creëert een digitale vingerafdruk die in een database terechtkomt en techgiganten die zich bij het project hebben aangesloten, beloven ervoor te zorgen dat de beelden niet langer online circuleren.

Op dit moment zijn Facebook en Instagram van Meta, en de platformen OnlyFans, Pornhub en Yubo aangesloten bij "Take It Down". Als een beeld op een ander platform, zoals Twitter of TikTok, wordt gedeeld of via WhatsApp verstuurd, wordt het echter niet verwijderd. Ook als een beeld is bewerkt of een andere afmeting heeft, wordt het niet herkend door de digitale vingerafdruk. Beelden die visueel vergelijkbaar zijn, zoals dezelfde foto met en zonder Instagram-filter, worden wel herkend.

Volgens Gavin Portnoy, een woordvoerder van het NCMEC, is TakeItDown speciaal ontwikkeld voor mensen die weten dat er een naaktfoto van hen online staat of sterk vermoeden dat er bepaalde beelden rondgaan. Het biedt uitkomst in situaties waarbij de foto is gedeeld met iemand waarmee men date, of als iemand de foto afperst.

Hoe werkt Take It Down?

Take It Down werkt door een unieke digitale vingerafdruk, een zogenaamde hash-marktwaarde, te delegeren aan naakte, gedeeltelijk naakte of zelfs intiem expliciete beelden of video-opnamen van mensen onder de 18 jaar. Online platforms kunnen gebruik maken van hashwaarden om deze afbeeldingen of video-opnamen op hun oplossingen te ontdekken en deze inhoud te verwijderen.

Zo werkt "Take it Down" precies:

Je gaat naar de website van: NCMEC Take it Down om je verzoek te doen. Vervolgens :

selecteer eerst je leeftijd : Geef aan of je op de foto boven of onder de 18 jaar ben.

Vervolgens controleer je of je afbeeldingen en/of video's naakte, gedeeltelijk naakte of seksueel expliciete inhoud bevatten

Hierna geef je aan of je een van deze intieme foto('s)/video('s) al online is gedeeld

Dan krijg je de melding:

Als je denkt dat een van jouw afbeeldingen/video's al online is gedeeld, kun je naast het gebruik van TakitDown ook een melding maken op CyberTipline.org. Maar ook op missingkids.org/IsYourExplicitContentOutThere kun je ook aanvullende hulp vinden voor het verwijderen van foto's, inclusief instructies om ze rechtstreeks aan de desbetreffende platforms te melden.

Take it Down zo werkt hetTake it Down selecteer de fotos die je wilt verwijderen

Selecteer de expliciete foto of zelfs video-opname die je gehasht wilt hebben naar de online tool en druk hierna op "Next" om je aanvraag in te dienen. Je kan maximaal 10 bestanden te gelijk selecteren om te laten verwijderen

Voor elke foto of videoclip zal Take It Down zeker een "hash" of digitale fingerprint produceren die kan worden gebruikt om een bepaald duplicaat van die foto of video te herkennen.

Je foto of online video blijft op je tool staan en wordt eigenlijk zeker niet geplaatst. De hash wordt toegevoegd aan een veilige controlelijst die door het NCMEC wordt bijgehouden en die alleen wordt gedeeld met deelnemende online systemen die ermee hebben ingestemd deze lijst te gebruiken om hun openbare of ongecodeerde sites en apps te scannen op de hashes van jouw expliciete inhoud.

Als een online systeem op zijn eigen sociale of ongecodeerde bedrijf een foto of zelfs video-opname herkent die overeenkomt met een hashwaarde, kan het gemakkelijk handelen om de escalatie van de specifieke inhoud te beperken!

Deel de foto's/video's nooit op sociale netwerken nadat je ze op "Tak it Down" hebt ingediend. Zodra de hashwaarde voor je foto of zelfs videoclip aan de checklist is toegevoegd, kunnen online platforms ze allemaal gebruiken om hun openbare of ongecodeerde diensten te controleren. Zodra je dit later opnieuw uploadt, zal het gemarkeerd worden en krijg je een blokkade op je gehele sociale media account.

ZIE OOK :  Veilige dating sites zonder ongewenste naaktprofielen


Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:
  • delen met whatsApp
  • delen met facebook messenger
  • delen met facebook
  • delen met twitter
  • delen met email
  • delen met een link

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "Take It Down: Het Antwoord op Naaktfoto's op Internet voor Tieners"

Take It Down, Naaktfoto's, Internet, Tieners, Fotos Verwijderen

Inhoudsopgave

  • Take It Down: Het Antwoord op Naaktfoto's op Internet voor Tieners
  • Hoe werkt Take It Down?
  • Zo werkt "Take it Down" precies:

Top sites op 09 Jun 2024

snap-date
Bekijk site
logo snap-date
Parship
Bekijk site
logo Parship
Stedendating
Bekijk site
logo Stedendating
50PlusMatch
Bekijk site
logo 50PlusMatch
e-Matching
Bekijk site
logo e-Matching