Vrouw de cel in voor fraude via datingsite

icoon klokAltijd up-to-date
icooon sterOnafhankelijk Advies
icoon slot100% Veilig Daten

Vrouw de cel in voor fraude via datingsite

Middelburg vrouw 2 jaar cel dating oplichting
De rechtbank in Middelburg © Datingsites Ontmaskerd

1 september 2017 | Nederland
De rechtbank van Middelburg in Zeeland veroordeeld een 28-jarige vrouw uit Bilthoven tot gevangenisstraf van twee jaar voor oplichting. Tevens moet deze vrouw ruim 117-duizend euro aan schadevergoeding betalen omdat ze opnieuw via een datingsite twee mannen heeft opgelicht. Eerder is deze vrouw al veroordeeld in België voor vergelijkbare oplichtingszaken.

Zo legde de vrouw contact met haar slachtoffers via een datingsite. Vervolgens deed ze overkomen dat ze een relatie met deze mannen wilde. Even erna vroeg ze deze mannen om geld en dreigde ermee om de conversaties tussen haar en hen openbaar te maken.  Uiteindelijk wist ze haar slachtoffers veel geld, tienduizenden euro's afhandig te maken. Zo heeft ze een bejaarde man van 84 uit Goes een bedrag van 43.000 euro afhandig gemaakt. Haar tweede slachtoffer uit Rijen betaalde de vrouw maar liefst 80.000 euro, en pleegde kort na de oplichting zelfmoord.

Eerder veroordeeld
Deze vrouwelijke internetcrimineel blijkt in de loop der jaren in Nederland en België al een behoorlijk strafblad te hebben opgebouwd. Zo heeft zij zich eerder al schuldigemaakt aan diefstal, inbraak, oplichting en afpersing. Zo werd ze in België al meerdere malen aangehouden en veroordeeld voor vergelijkbare strafzaken. Ook toonde ze volgens de officier van justitie nauwelijks medeleven met haar slachtoffers. Ook zegt de vrouw geen schuldgevoel te hebben over de zelfmoord van een van haar slachtoffers uit Rijen. Dit was volgens de vrouw zijn eigen keuze geweest.

Geld terugbetalen
De officier van justitie had een gevangenisstraf van drie jaar en een schadevergoeding van 121.000 euro geëist. Zo moet de vrouw aan de nabestaanden van het slachtoffer uit Rijen 80.000 euro terugbetalen. En aan de bejaarde man uit Goes moet ze ruim 37.000 euro terugbetalen.