Vrouw de cel in voor fraude via datingsite

Laatst bijgewerkt op 01 Sep 2017
Vrouw de cel in voor fraude via datingsite
De rechtbank in Middelburg © Datingsites Ontmaskerd 1 september 2017 | Nederland De rechtbank van Middelburg in Zeeland veroordeeld een 28-jarige vrouw uit Bilthoven tot gevangenisstraf van twee jaar voor oplichting. Tevens moet deze vrouw ruim 117-duizend euro aan schadevergoeding betalen omdat ze opnieuw via een datingsite twee mannen heeft opgelicht. Eerder is deze vrouw ... Meer lezen
De rechtbank in Middelburg © Datingsites Ontmaskerd 1 september 2017 | Nederland

De rechtbank van Middelburg in Zeeland veroordeeld een 28-jarige vrouw uit Bilthoven tot gevangenisstraf van twee jaar voor oplichting. Tevens moet deze vrouw ruim 117-duizend euro aan schadevergoeding betalen omdat ze opnieuw via een datingsite twee mannen heeft opgelicht. Eerder is deze vrouw al veroordeeld in België voor vergelijkbare oplichtingszaken.

Zo legde de vrouw contact met haar slachtoffers via een datingsite. Vervolgens deed ze overkomen dat ze een relatie met deze mannen wilde. Even erna vroeg ze deze mannen om geld en dreigde ermee om de conversaties tussen haar en hen openbaar te maken.  Uiteindelijk wist ze haar slachtoffers veel geld, tienduizenden euro's afhandig te maken. Zo heeft ze een bejaarde man van 84 uit Goes een bedrag van 43.000 euro afhandig gemaakt. Haar tweede slachtoffer uit Rijen betaalde de vrouw maar liefst 80.000 euro, en pleegde kort na de oplichting zelfmoord.

Eerder veroordeeld

Deze vrouwelijke internetcrimineel blijkt in de loop der jaren in Nederland en België al een behoorlijk strafblad te hebben opgebouwd. Zo heeft zij zich eerder al schuldigemaakt aan diefstal, inbraak, oplichting en afpersing. Zo werd ze in België al meerdere malen aangehouden en veroordeeld voor vergelijkbare strafzaken. Ook toonde ze volgens de officier van justitie nauwelijks medeleven met haar slachtoffers. Ook zegt de vrouw geen schuldgevoel te hebben over de zelfmoord van een van haar slachtoffers uit Rijen. Dit was volgens de vrouw zijn eigen keuze geweest.

Geld terugbetalen

De officier van justitie had een gevangenisstraf van drie jaar en een schadevergoeding van 121.000 euro geëist. Zo moet de vrouw aan de nabestaanden van het slachtoffer uit Rijen 80.000 euro terugbetalen. En aan de bejaarde man uit Goes moet ze ruim 37.000 euro terugbetalen.

Vond je dit artikel nuttig?
Deel via:
  • delen met whatsApp
  • delen met facebook messenger
  • delen met facebook
  • delen met twitter
  • delen met email
  • delen met een link

Bronnen & referenties

Bronnen gerelateerd aan: "Vrouw de cel in voor fraude via datingsite"

Inhoudsopgave

Top sites op 21 Apr 2024

snap-date
Bekijk site
logo snap-date
Parship
Bekijk site
logo Parship
Stedendating
Bekijk site
logo Stedendating
50PlusMatch
Bekijk site
logo 50PlusMatch
e-Matching
Bekijk site
logo e-Matching